..................................................................ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...........

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................. * Καλές & χαρούμενες γιορτές *

επιστημες

επιστημες

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Ελλάδα οι «επτά σοφοί» της κοσμολογίας

   επιστήμη, διάστημα  

Την Κοσμολογία θα έχει ως θέμα το «2ο Συμπόσιο των επτά σοφών του κόσμου»


Την Κοσμολογία θα έχει ως θέμα το «2ο Συμπόσιο των επτά Σοφών του Κόσμου», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μεσσηνία από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου.
Στο συμπόσιο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα τεθούν θεμελιώδη ερωτήματα όπως «Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Από πού προήλθαμε; Ποιο είναι το μέλλον του κόσμου;». Θα συμμετάσχουν τρεις κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι αστροφυσικοί.
Συγκεκριμένα, οι επτά «σοφοί» που θα έλθουν στην Ελλάδα, είναι:
1. Τζέιμς Κρόνιν: Κάτοχος Νόμπελ Φυσικής 1980, ομότιμος καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
2. Γεώργιος Ευσταθίου: Καθηγητής αστροφυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ, εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας της Βρετανίας.
3. Ντέιβιντ Γκρος: Κάτοχος Νόμπελ Φυσικής 2004, καθηγητής θεωρητικής φυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
4. Γιουτζίν Πάρκερ: Ομότιμος καθηγητής φυσικής, αστρονομίας και αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και του Ινστιτούτου Ενρίκο Φέρμι των ΗΠΑ.
5. Τζορτζ Σμουτ: Κάτοχος Νόμπελ Φυσικής 2006, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας.
6. Αλεξέι Σταρομπίνσκι: Κοσμολόγος-αστροφυσικός. κάτοχος βραβείου Kavli στην Αστροφυσική 2014, ερευνητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Λαντάου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
7. Γκαμπριέλε Βενετσιάνο: Θεωρητικός φυσικός, καθηγητής του Κολλεγίου της Γαλλίας στην έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας.
Το πρόγραμμα του Συμποσίου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμετέχουν επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης αριστούχοι μαθητές και φοιτητές, αλλά και το ευρύτερο κοινό, ενώ θα υπάρξει και διαδικτυακή αναμετάδοσή του (web-casting), μεταξύ άλλων σε όλες τις έδρες κοσμολογίας διεθνώς.
Μετά τις εργασίες του συμποσίου στις 2 Οκτωβρίου (ημερίδα με θέμα τις επιστημονικές εξελίξεις στην κοσμολογία και αστροφυσική), θα γίνει το βράδυ η επίσημη τελετή βράβευσης των 7 Σοφών. Τα βραβεία θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το οποίο θα μπορεί να θέσει ερωτήσεις και διαδικτυακά.


________________
https://www.efsyn.gr/arthro/stin-ellada-oi-epta-sofoi-tis-kosmologias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου